Kervel is afkomstig uit West Azië. Hij behoort tot de familie van de schermbloemigen en is nauw verwant aan onder andere peterselie. Het is een winterhard, tweejarig kruid dat echter meestal als eenjarige wordt gekweekt.
De plant heeft een opvallende anijsgeur.
Duitsland, Italië, Nederland
Italië, Nederland
Energie (kcal) | 236 |
Vet | 3,9 g |
Verzadigd | 0,2 g |
Meervoudig onverzadigd | 1,8 g |
Enkelvoudig onverzadigd | 1,4 g |
Cholesterol | 0 mg |
Natrium | 83 mg |
Kalium | 4.740 mg |
Koolhydraten | 49 g |
Voedingsvezels | 11 g |
Eiwitten | 23 g |
*Voedingswaarde kunnen in werkelijkheid afwijken.
Vitamine A | 5.850 IU |
Calcium | 1.346 mg |
Vitamine D | 0 IU |
Vitamine B12 | 0 µg |
Vitamine C | 50 mg |
IJzer | 32 mg |
Vitamine B6 | 0,9 mg |
Magnesium | 130 mg |